BankaMemuru.com web sitemize hoşgeldiniz!

Keyifli ve eğlenceli vakit geçirmek için aşağıdaki buton ile aramıza katılabilirsiniz.

Kayıt Ol!

Gassal Dizisi İzlenir Mi?

Moderatör Çevrimdışı

Moderatör

BankaMemuru.com
BM Yönetici
29 Eyl 2023
296
2
4
18
40
Meslek
Bankacı
'nin dijital platformu Tabii'nin yeni dizisi Gassal, 'Ölünce beni kim yıkayacak?' afişleriyle dikkatleri üzerine çekmişti. Peki bu afiş ve reklam çalışmaları ile biranda sosyal medyanın gündemine oturan Gassal dizisi gerçekten izlemeye değer bir dizi mi? Bu sorunun cevabına geçmeden önce Gassal dizisi hakkında genel bir bilgi paylaşalım.

Gassal Dizisi Konusu​

"Ölünce beni kim yıkayacak?" sorusunun peşine düşen bir gassalın hikâyesini anlatan Gassal, ölümle burun buruna geldikten sonra hayatını yeniden şekillendirmeye karar veren Baki’nin hikâyesini anlatıyor. Bir gassal olarak ölümle iç içe yaşayan Baki, kendisini yıkayacak birini ararken hayata dair yeni anlamlar keşfediyor. Dizi, izleyiciyi hem düşünmeye hem de hayatın kıymetini anlamaya davet ederken, yer yer mizahi unsurlarla da keyifli bir deneyim sunuyor.

Gassal Dizisi Oyuncu Kadrosu​

Senaryosunu Sümeyye Karaarslan’ın üstlendiği tabii orijinal dizisi, ölümle burun buruna geldikten sonra hayatını değiştirmeye ve ölünce kendisini yıkayacak birini bulmaya çalışan Bâki isimli, yalnız ve kimsesiz bir gassalın hayatını anlatıyor. Bu süreçte uzundur kaçtığı geçmişiyle ve gerçeklerle de yüzleşmek zorunda kalan Bâki’nin hikâyesi, yaşamı ve ölümü kara mizah ile dramın iç içe geçtiği bir dille sorguluyor. Etkileyici senaryosuyla dikkat çeken dizide Ahmet Kural’a, Sibel Aytan, Muharrem Türkseven, Ezgi Özyürekoğlu, Serkan Ercan, Eren Balkan, Ebru Cündübeyoğlu ve Demir Karahan gibi başarılı oyuncular eşlik ediyor.

Selçuk Aydemir’den hem güldüren hem düşündüren bir anlatı

Yönetmenliğini Selçuk Aydemir’in üstlendiği dizi, hayat ve ölüm üzerine derin bir perspektif sunuyor. Mizahi unsurları başarıyla harmanlayan yapım, sadece bireysel bir hikâyeyi değil, ölümün toplum üzerindeki etkilerini de ele alıyor. Aydemir’in etkileyici anlatım dili, izleyiciyi ekrana kilitleyecek.

Bu bilgilerin ardından gelelim dizi izlenir mi sorusuna?

Dizi yayına girdiğinden bu yana özellikle sosyal medyanın gündemine oturdu. Dizi hakkında sosyal medya da bir sürü paylaşım yapıldı. Bu paylaşımları genel olarak sıralayacak olursak temelde şu başlıklar altında yapıldığını söyleyebiliriz: "Ahmet Kural'ın oyunculuk performansı" , "Dizide geçen sahnelerin duygusal yoğunluğu" , "Selçuk Aydemir'in yönetmenlik becerileri" , "Hayatın hatırlamak istemediğimiz alanlarına vurgu yapması"

Bu paylaşımlardan bağımsız olarak bir değerlendirme de bulunacak olursak film genel hatlarıyla vakit ayırmaya değer. Hele ki ilk sezonun yayınlanan 10 bölümünde ortalama sürenin 30-35 dakikalar civarında olduğunu düşünürsek diziyi beğenmeseniz bile fazla zaman kaybı yaşamış sayılmazsınız.

Dizide bölüm sürelerinden de anlaşılacağı üzere gereksiz ve uzun detaylardan kaçınılmış. Daha çok ana konuya değinilmeye çalışılan, her bölümde vermek istediğini net bir dil ve oyunculuk ile anlatan bir dizi olmuş. Ve evet Ahmet Kural'ın performansı, dizideki sahnelerin duygusal yoğunluğu, Selçuk Aydemir'in yönetmenliği ve konusu itibarı ile Gassal dizisi izleyicisini tatmin edebilecek seviyelerde kalmayı başarmış.

Tüm bunların yanında Şahin Kendirci'nin her bölüm sonunda ve bölümler içerisinde seslendirdiği çoğunluğu arabesk şarkılardan oluşan eserler de diziye farklı bir hava katmış.

Unutmadan dizinin jenerik müziğinin de bir çocuk şarkısı olan Tebessüm isimli şarkıdan alındığını ve diziye çok yakıştığını söylemeden geçmeyelim.

Gassal Dizisi jenerik müziği sözleri​

İstedim ki sokakta
Asık suratlı kalmasın
Büyükler büyüdükçe
Gülmeyi unutmasın

Bi’ merhaba ile selamladım insanları
Okul yolunda gördüğüm minik karıncayı
Yaşım küçük ama içimdeki kıpırtıyı
Biraz neşe katıp büyüklere, size veriyorum
Hayat gülünce çok güzel

GASSAL-DİZİ.png

Son düzenleme: